Hur kan hon säga så?


Detta bildspel kräver JavaScript.

I en artikel på Aftonbladet finns ett uttalande från SMHI´s meteorolog Lovisa Andersson där hon påstår att juli har varit varmare än normalt. Vidare säger hon att ”det har inte varit så kallt som man kanske har upplevt det som”. Jag kan inte alls instämma i detta påstående eftersom det har varit regn och kyla mestadels under större delen av juli hitintills. Endast ett par dagar har vi åtnjutit sol och värme. I mitt stilla sinne så undrar jag hur hon har lyckats att komma fram till detta sanslösa påstående. Då har hon inte sett hur våra rosor och doftpioner har kämpat mot regn och rusk. Det är först nu som de har slagit ut sina knoppar till praktfulla blomster. Men långt ifrån alla rosenbuskar har hunnit med. Ute i trädgårdens bortre del kämpar fortfarande pyttesmå rosenknoppar i väntan på sol och härlig värme. Man kan riktigt se hur de desperat sträcker sig upp mot himlen i ett försök att fånga solens strålar vilka leker tittut bland regntunga skyar. Förra sommaren var mycket bättre för rosornas del. Då blomstrade hela trädgården i full prakt vid den här tiden. Men nu är allt försenat tack vare regn och kyla. Det är bara hos SMHI som vädret är bra. Men här i vår trädgård finns en längtan efter sol och värme, trots Lovisas hurtfriska påstående.

16 thoughts on “Hur kan hon säga så?

 1. Lite solfattigt har det allt varit men vi har haft behagligare värme än vi hade förra året..min semester har varit kanonbra..har passat på att bada och sola då det gått. Men vi i Småland kanske har haft lite bättre väder än de norröver.

  Liked by 1 person

 2. Det är beklagligt att skattepengar går till det bedrövliga SMHI Idag ska det enl. dem regna, och åska så gott som hela dagen idag, till och med deras åskradar visar att det regnar hos mig nu. Det är i skrivande stund 20 grader, sol till, och från, och svag vind. Jag håller mig inne så att det inte blir samma väder som igår.
  Svante

  Liked by 2 people

 3. Underbara bilder i bildspelet.
  Vädret har varit bedrövligt i år. Kallt och blåsigt även i Småland. Det är inte många kvällar som har varit njutbara. Varm jacka på natta rundan med lille Minton. Hoppas på en bättre augusti
  🙂 Anki o Minton

  Liked by 1 person

  • Ja, det var just den veckan som ”förstörde statistiken” för juli. Men det är märkligt att de räknar så där. För hur det än är så är juli långt under medeltemperaturen. Så här svalt (läs: kallt) ska det inte vara i juli. Jag ser ju på växterna här att allt är försenat. Vi får hoppas på augusti.
   Kram ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s