Mångfald


olikaAlla är vi olika och utmärker oss därefter. En del vill gömma sig i det tysta, gör sig så grå som möjligt och gör inget större väsen av sig för att slippa uppmärksamhet medan andra är färgstarka och gärna vill synas och håller sig framme i olika sammanhang. Tänk så olika vi människor är och tur är väl det.

Mångfald berikar!

4 thoughts on “Mångfald

 1. Ja vi är som tur är olika..alla behöver ändå bekräftelse på att de finns och på vem de är även om man är en grå liten mus så behöver man det. Fast kanske inte lika mycket som de med stort bekräftelsebehov.
  En del tar ju sig fram över lik för att vinna mark eller vad det nu kan vara som driver dem. Man genomskådar deras syfte ganska enkelt och dem kan man vara utan i alla fall kan jag det.
  Orkar inte hävda mig bland dessa människor och drar mig därför undan lite ..då kan en del säkert tolka det som som om jag vore en utan åsikter och att jag inte bryr mig.
  Men så är det inte ..jag drar mig undan eftersom de som tar och behöver plats suger energi .
  Behöver jag så kan jag kliva fram i ljuset men det är inget jag behöver för att vara den jag är.
  Vet inte varför det finns så många som hela tiden ska hävda sig och höras och synas mest.
  Jag låter dem hållas för sig och inte beblanda mig med dem om jag kan.

  Liked by 1 person

  • OJ! Du beskriver det verkligen som om det hade varit jag själv som skulle ha skrivit dessa rader. De passar så bra in på mig själv. Jag upplever det på precis samma sätt. Jag är extremt känslig när det gäller de så kallade ”energitjuvarna” och vill gärna undvika dem för att inte ”dräneras” av dem. Men upplever ofta att det finns de som då blir extra efterhängsna och inte vill veta av att jag markerat att deras beteende inte är OK. Då börjar de fjäska i stället och vill inte förstå (läs: ”vägrar förstå”) att de har gått över gränsen för vad som är OK eller inte. Jag orkar bara inte med deras stora ego och självhävdelse. Jag anser som så att – visst ska man ge människor bekräftelse, men inte i de fall där de vill utnyttja ens godhet och efteråt försöker att göra sig lustiga på ens egen bekostnad. Dessa människor behöver jag inte i mitt liv och jag har självmant ”valt bort” dem. Men det kommer ständigt nya.
   Som sagt, tur att inte alla är lika …

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s