Han var klok, denne man


Buddha by Rozie H.”Tro inte på allt bara för att du har hört det. Tro inte på någonting bara för att många pratar och det ryktas om det. Tro inte på någonting bara för att det står skrivet i dina religiösa böcker. Tro inte på någonting endast för att lärare och äldre säger det. Tro inte på traditioner bara för att de har gått i arv i många generationer. Men efter iakttagelse och analys, då du upptäcker att allting rättar sig efter förnuftet och befrämjar det goda för allesammans, acceptera det och lev upp till det.”

Tänk om vi kunde leva efter dessa kloka levnadsregler, då skulle världen runt ikring oss se så mycket annorlunda ut och vara så mycket bättre. Innerst inne och djupt inom oss själva så VET vi hur vi borde leva, men av gammal vana och nerkörda hjulspår så fortsätter vi som om vi skulle vara odödliga. Tänk att vi aldrig lär oss!

10 thoughts on “Han var klok, denne man

  1. Klok man & …
    Som jag skrev i bloggen en gång

    ” Livet är för kort för att slarvas bort. Livet är exempelvis för kort för att bara äta gott på fredagar, bara älska på lördagar, att inte säga tack och visa uppskattning, att inte säga förlåt när man gjort fel. Det är inte mycket vi vet, men att livet är kort vet vi. Ändå lever vi som att den sanningen var lögn. Vi slösar med ögonblicken, vi skjuter upp kärlek, upplevelser och njutning.Ta vara på varje dag, de människor,djur du har omkring dig låt var dag bli en ny upplevelse!!!Livet är kort, för kort för att slarvas bort… ”

    /Kram du fina ♡ …

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s